:: میزبــان شــو (سپردن منزل ، سوئیت و هتل)

شما با سپردن اقامتگاه خود در سایت بهتوریست و ارسال اطلاعات آن می توانید با ما همکار شوید .

:: مهمـان شــو (رزرو منزل ، سوئیت و هتل)

شما با رزرو اقامتگاه خود در سایت بهتوریست و پرداخت امن خود آن را به مدت زمان دلخواه اجاره نمایید .

اجاره منزل و سوئیت
چگونه اعتماد کنیم ؟
تفـــاوت رزرو کردن سوئیت و منــزل به صورت آنلاین از ما ، با اجــاره سوئیت و منــزل از دلالان ســرراهی

اخبار گردشگری

... مشاهده بیشتر

ایران به روایت تصویر

... مشاهده بیشتر

مقالات گردشگری

... مشاهده بیشتر

معرفی رستوران و کافی شاپ برتر

... مشاهده بیشتر

مسجد آقابزرگ شاهکار هنر معماری و آدرس مسجد

مسجد آقابزرگ در کاشان
مسجد و مدرسه آقا بزرگ کاشان
یکی از زیباترین و باشکوه ترین بناهای اسلامی کاشان  است که با گنبد عظیم آجری و مناره کاشی کاری از جالب ترین ابنیه تاریخی کاشان در دوره قاجار در ایران به شمار می آید .
این مسجد توسط حاج محمد تقی خانبان در سال های 1250 تا 1260 جهت برگزاری نماز جماعت و مجالس درس دامادش ملا مهدی نراقی که یکی از مراجع تقلید شیعه در گذشته بود و به آقابزرگ شهرت داشت ساخته شده است .
آدرس مسجد آقابزرگ کاشان
مجموعه تاریخی و گردشگری مدرسه و مسجد آقابزرگ کاشان در بافت قدیمی و تاریخی شهر ، در خیابان فاضل نراقی ، خیابان آقابزرگ کاشان واقع شده است .
بازدید از این مجموعه تاریخی رایگان است و نیازی به خرید بلیط ورودی و اتباع خارجی نیست .
این بنای با شکوه توسط معماری به نام استاد شعبانعلی پشت مشهدی ساخته شده است . مسجد آقابزرگ کاشان تنها مسجد پنج طبقه دنیا است که همین موضوع باعث شده اهمیت آن چند برابر شود .
ساخت مسجد آقا بزرگ هشت سال طول کشید . مسجد آقا بزرگ کاشان بر روی باقی مانده های مجموعه خواجه تاج الدین ( از چهره‌های معتبر دوران آق‌قویونلو در قرن نهم در كاشان ) بنا شده است .
مسجد اقا بزرگ کاشان درست زمانی ساخته شد که اولین نشانه های  تاثیر معماری غربی در معماری ایران مشاهده می شود . کاخ عالی قاپوی اصفهان ، کاخ گلستان تهران و مسجد امام تهران از بنا هایی است که در آن از معماری غربی الهام گرفته شده است . آنچه که مسجد اقابزرگ را از تمام بناهای هم عصر خود متمایز می کند این است که این بنا بر اساس اصول معماری ایرانی ساخته شده .همین ویژگی یعنی اینکه معمار هم به تغییرات
 زمان خود توجه داشته و هم به ارزش های پایدار معماری ایرانی پایبند بوده است .
ویژگی های معماری مسجد آقا بزرگ کاشان
مسجد آقابزرگ در کاشان شامل قسمت های مختلفی مانند سردر ، پیرنشین ،دو صحن تحتانی و فوقانی ، دو شبستان بزرگ تابستانی و زمستانی ، هشتی ورودی و بادگیر می باشد .
بنای مسجد آقابزرگ به سبک گودال باغچه ساخته شده و بخش تحتانی یا گودال باغچه مدرسه و حجره های طلاب و بخش همکف به فضای مسجد اختصاص یافته است .
آب و هوای گرم و خشک کاشان باعث شده تا معماران کاشانی از کاربردی ترین معماری ها برای خانه های شهر استفاده کنند .
یکی از ویژگی های مسجد برای فرار از گرما ، گنبد خانه ای روی هشت ستون  بزرگ ایجاد کرده اند تا هوای آزاد در اطراف گنبد مسجد آقابزرگ جریان پیدا کند که این عمل خود تهویه ای طبیعی است .
در قسمت ابتدایی بنا دو سکو در دو طرف بنا به نام پیرنشین وجود دارد ، برای افراد پیری که از کوچه عبور می کنند اگر باری همراه خود دارند  برای رفع خستگی بار خود را روی سکو ها قرار داده و استراحت کنند که  به همین
دلیل این قسمت پیرنشین نامگذاری شده است.
درب ورودی مسجد تعدادی میخ در آن بکار رفته که تعداد آن دقیقا 6666 عدد به تعداد آیات قرآن کریم است . استفاده از این میخ ها باعث می شود در استحکام فوق العاده ای یافته و افراد نتوانند در
صورت هجوم به در آسیبی بزنند . علت دیگری که باعث شده درب بعد از 180 سال هنوز سالم بماند استفاده از میخ درون چوب است چون میخ پس از مدتی زنگ میزند و حالت تردی به چوب دست میدهد که موریانه کاری به آن ندارد .
روی در هم  دو بیت شعر از سعدی نوشته شده : "زیبا تر از تو در نظرم هیچ منظری / کس درنیامدست به این خوبی از دری / اول منم که در همه عالم نیامده / دیگر نیاورد چو تو فرزند مادری"
قسمت زمستانه نشین  که در زمستان از آن استفاده می شده است در آن سنگ هایی از جنس مرمر در وسطش تعبیه شده که علت تعبیه آنها تامین نور اتاق های پایین است . سنگ مرمر تنها سنگی است که نور از آن عبور می کند.
ویژگی بعدی که بر صفای مسجد می افزاید وجود حیاط تحتانی و فوقانی است که حیاط تحتانی همراه با چهار باغچه کوچک و زیباست . در وسط حیاط حوض بزرگی وجود دارد که درونش آب نمایی زیبا طراوت خاصی به فضا می بخشد .
حیاط فوقانی هم سطح گنبدخانه است و سقف حجره های مسجد آقا بزرگ است .
معمولا قبله و محراب مساجد در وسط قرار دارد ولی  مسجد آقابزرگ برخلاف دیگر مساجد کنار شبستان بنا شده است . جهت قبله محراب با عبارت "یا قاضی الحاجات" مشخص شده و اطراف محراب سوره های شمس و اعلی نوشته شده است .
معمار مسجد و مدرسه آقا بزرگ سعی کرده که راه میانه در پیش بگیرد .این بنا نه آن چنان ساده و نه آنچنان پر زرق و برق است که در تزیین زیاده روی کرده باشند .
با توجه به سادگی این مجموعه هیچ گونه زیاده روی در تزئین به ویژه در کاشی کاری به چشم نمی خورد . تزئیناتی که در  مسجد و مدرسه آقابزرگ به کار رفته عبارتند از گچبری ، کار های چوبی ، نقاشی ، کاشی کاری ، یزدی بندی و رسمی بندی است .
بهترین زمان بازدید
به گواهی بیشتر بازدیدکنندگان مسجد آقابزرگ ، تجربه غروب آفتاب در مسجد بی‌نظیر است . نورپردازی مسجد با لامپ‌های رنگی جلوه‌ای ویژه به معماری بنا می‌بخشد. بهتر است برای بازدید از مسجد حداقل دو ساعت زمان در نظر بگیرید تا در کنار بازدید از جاذبه‌های دیگر شهر زیبای کاشان ، مانند باغ فین و خانه طباطبایی‌ها، از زیبایی‌های این مجموعه نیز لذت ببرید .
مسجد و مدرسه آقابزرگ در یازدهم آذر سال 1330 خورشیدی با شماره 382 در فهرست آثار ملی ایران به ثبت رسیده است .
برای کسب اطلاعات بیشتر از این مسجد تاریخی با مشاوران بهتوریست تماس حاصل فرمایید .

نوشتن دیدگاه


تصویر امنیتی
تصویر امنیتی جدید