دریاچه نمک آران و بیدگل
- تاریخ یکشنبه, 07 مهر 1398 13:18
در شمال اصفهان شهری زیبا به نام آران و بیدگل وجود دارد . آران و بیدگل از شمال به کویر مرکزی ایران و از جنوب به کاشان می رسد . در این مقاله قصد داریم یکی از جاذبه های گردشگری به نام دریاچه نمک آران و بیدگل بپردازیم . جاذبه های دیدنی این دریاچه در تابستان و سطح سفید آن ، صحنه بی نظیری را برای تماشا فراهم نموده است .
آدرس دریاچه نمک آران و بیدگل کاشان
دریاچه نمک آران و بیدگل در 35 کیلومتری شمال شرق آران و بیدگل وجود دارد . دریاچه نمکی در شمال کویر مرنجاب واقع شده است . برای رفتن به دریاچه نمک آران و بیدگل کاشان دو راه وجود دارد :
راه اول در مسیر آران و بیدگل به سمت مرنجاب پس از طی مسافت 35 کیلومتر به دوراهی دریاچه نمک رسیده اید .
راه دوم پس از عبور از کاروانسرای مرنجاب و طی مسافتی حدود 10 کیلومتر به دو راهی چاه دستکن می رسید که با انتخاب مسیر سمت چپ می توان نزدیک دریاچه رفت .
دریاچه آران و بیدگل به تنهایی جاذبه ای بی نظیر است اما جاذبه های گردشگری در اطراف آن نیز مانند کویر مرنجاب با جاذبه های طبیعی و تاریخی ، جزیره سرگردان ، کاروانسرای مرنجاب و چاه دستکن ، نمک زار چاه کنجه ، کوه کلنگ و تپه های ماسه ای وجود دارد . پیشنهاد بهتوریست به شما این است که در مسیر دریاچه حتما از دیگر جاذبه های طبیعی دیدن کنید .
مشخصات دریاچه نمک شهر آران و بیدگل : دریاچه نمک آران و بیدگل در کاشان ، بزرگترین دریاچه نمک طبیعی ایران به شمار می آید .که وسعت آن به 2 هزار و 500 کیلومتر می رسد . ارتفاع دریاچه نمک از سطح دریا 700 متر مربع است ، البته قسمت های شمال ارتفاع کمتری دارد . شکل دریاچه شبیه مثلث بوده و دارای 80 کیلومتر طول و 30 کیلومتر عرض می باشد . دریاچه نمکی اران و بیدگل یکی از دیدنی های منحصر به فرد طبیعی کشورمان است . این دریاچه بقایای دریای مرکزی ایران و حاصل ورود چند هزار ساله سیلاب ها و آب های شوری است که نمک ، خاک را در خود حل کرده و پس از تبخیر و با انباشته شدن در طول قرن ها پدید آمده است .
رود های مهمی که از سمت شمال و مغرب به این دریاچه وارد می شوند عبارتند از : رود شور ، قره سو ، حبله رود و جاجرود .
زمانی که بارندگی می شود آب به عمق 2 سانت تجمع کرده و وقتی آفتاب طلوع کند و خورشید بتابد ، این آب تبخیر شده و منظره زیبایی را تشکیل می دهد . نمک دریاچه به شکل چند ضلعی می شود و علت تشکیل این چند ضلعی ها این است که با تبخیر آب ، سطح منطقه شکاف و ترک بر میدارد . تبخیر آب شور بین این ترک ها باعث تجمع نمک و سایر محلول ها شده و منظره زیبایی از چند ضلعی ها را تشکیل می دهد .
جاذبه های دریاچه نمک در آران بیدگل
بیشتر زمین های اطراف دریاچه باتلاقی هستند . باتلاق ها در غرب دریاچه وسیع تر از دیگر مناطق است . حوض قیلوقه در شرق دریاچه نمک و باتلاق دو کویری در جنوب شرق دریاچه را می توان دو منطقه باتلاقی و از جاذبه های گردشگری دریاچه نمک نام برد . یکی از دیدنی های سحر آمیز دریاچه نمک ، وجود جزایری است که درون دریاچه وجود دارند و بزرگ ترین آن می توان به جزیره سرگردان اشاره کرد .
جزیره سرگردان در 10 کیلومتری شمال کاروانسرای مرنجاب و در حاشیه جنوب شرقی دریاچه نمک وجود دارد . در انتهای جزیره دو چاه وجود دارد که درون آن دستگاه های لرزه نگاری برای زلزله تعبیه شده است .
پیشینیان معتقد بودند که این جزیره در حال حرکت بوده و سرگردان است به همین دلیل نام آن را جزیره سرگردان گذاشتند در صورتی که اشتباه است و سرگردانی در کار نیست و چیزی نیست جز شکست نور . زمانی که از فاصله دور به جزیره نگاه می کنید دو انتهای خط افق در جزیره محو و منظره ای مانند کشتی سرگردانی پدیدار می شود . علت محو شدن دو انتهای جزیره ، گرمای شدید منطقه است که نتیجه آن خطای دید و شکست نور است .
اگر اوایل پاییز به این دریاچه سفر کنید ممکن است فلامینگو های مهاجر را از نزدیک مشاهده کنید .
نکات ایمنی برای سفر به دریاچه نمک
برای سفر به کویر و دریاچه نمک بهتر است که تنها سفر نکنید . حتما همراه خود جی پی اس و قطب نما و راهنما داشته باشید . همراه خود عینک آفتابی داشته باشید تا چشمانتان آسیبی نبیند . با ماشین خیلی به دریاچه نمک نزدیک نشوید حدود 200 متر به دریاچه ماشین خود را قرار دهید ، زیرا زمین های اطرافش باتلاقی است .
اگر سوال یا پیشنهادی برای سفر به دریاچه نمک آران و بیدگل در شهر کاشان دارید با به توریست در میان بگذارید .